Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

Depunere dosare profesionale

 

Informații importante, utile în vederea depunerii dosarelor pentru acces în profesie, schimbare de treaptă, înregistrare/mențiuni forme de exercitare.

Ghid practic pentru depunere dosare:

 1.  Consultați site-ul alegericpr.ro, secțiunea Filiale - doar pe acest site găsiți informațiile concrete legate de locații, zilele și intervalele orare pentru depunerea dosarelor;
 2.  Dosarele nu se depun la sediul Colegiului Psihologilor din strada Stoian Militaru, (cu excepția dosarelor depuse de colegii care au domiciliul stabil în București sau județele arondate filialei București), conducerea filialelor teritoriale înregistrează dosare doar în locațiile, zilele și intervalele orare postate pe pagina fiecarei filiale.

 

Stimați colegi,

Începând cu data de 01 iunie 2018, în acord cu Regulamentul general privind protecția datelor cu caracter personal UE 679/2016, cererea pentru obținerea atestatului de liberă practică pe care trebuie să o completați la depunerea dosarului pentru acces în profesie sau schimbare de treaptă a fost actualizată, documentul fiind postat pe site-ul www.alegericpr.ro , Secțiunea Depunere dosar și trimis prin e-mail.

Dosarele depuse la filialele teritoriale vor putea fi înregistrate doar dacă este atașată la dosar cererea pentru obținerea atestatului de liberă practică - modelul actualizat cu prevederile GDPR.

Vă informăm că organizația profesională Colegiul Psihologilor din România procesează datele dumneavoastră cu caracter personal cuprinse în cererea pentru obținerea atestatului de liberă practică offline și online, în temeiul Legii 213 din 2004 și a Hotărârii de Guvern nr. 788 din 2005, acte normative ce reglementează activitatea psihologilor cu drept de liberă practică. Prelucrarea datelor se realizează exclusiv pentru atingerea scopurilor cu care a fost investit Colegiul Psihologilor din România, ca autoritate de reglementare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică.

Vă mulțumim pentru sprijinul acordat în implementarea reglementărilor privind protecția datelor cu carater personal!

Colegiul Psihologilor din România

Laura Cristina Pătruț
Director executiv

 

CONȚINUTUL DOSARELOR PROFESIONALE:

 1. Anexa 1 - conținut dosar atestare profesională nivelul I - practicant - regim exercitare supervizare (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)
 2. Anexa 2 - conținut dosar atestare profesională - nivelul I practicant - regim exercitare autonom (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)
 3. Anexa 3A - conținut dosar atestare profesională schimbare treaptă nivelul II - specialist (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 3B - conținut dosar atestare profesionala schimbare treaptă nivelul III - principal (aprobată in ședința CD - 31.10.2019)

 4. Anexa 4 - continut dosar inregistrare cabinet individual de psihologie (aprobata in sedinta CD - 31.10.2019)

  Metodele și tehnicile de evaluare și asistență psihologică avizate de Comitetul director al C.P.R.

 5. Anexa 5A - conținut dosar atestare program de formare profesională de lungă durată în psihoterapie (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5B - conținut dosar atestare program de formare profesională de lungă durată în consiliere psihologică (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5C - conținut dosar atestare program de formare profesională de lungă durată în psihologie judiciară (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5D - conținut dosar atestare programe universitare în psihologie - masterate și programe postuniversitare (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5E - conținut dosar atestare programe de formare profesională continuă cu caracter unic - cursuri, școli de vară, workshop-uri (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5F - conținut dosar atestare program de formare profesională continuă cu caracter repetitiv (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5G - conținut dosar atestare program de formare profesională continuă cu caracter unic, de durată redusă, 2-4 ore (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5H - conținut dosar înregistrare furnizor de formare profesională (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

  Anexa 5I - conținut dosar înregistrare furnizor de formare profesională din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale (aprobată în ședința CD - 31.10.2019)

 


DOCUMENTE UTILE PENTRU DEPUNEREA DOSARELOR:

 

TAXE PROFESIONALE:

1. Taxă reprezentând cotizația anuală

      250 lei indiferent de numărul de specialități pentru care s-a obținut atestatul de liberă practică.

Psihologii cu drept de liberă practică vor achita, la obținerea primului atestat de liberă practică, o cotizație anuală, aferentă primului an în calitate de membru al Colegiului Psihologilor din România, calculată începând cu luna în care a fost eliberat atestatul de liberă practică (250/12 X numărul de luni dintr-un an, începând cu luna în care a fost eliberat atestatul de liberă practică), în conformitate cu Dispoziția nr. 19 din 31.05.2018, emisă de președintele Colegiului Psihologilor din România;

2. Taxă analiză dosar acces în profesie - treapta de practicant în supervizare
      300 lei pentru fiecare specialitate pentru care se depune dosarul;
  sau
      150 lei dacă dosarul este depus de către solicitantul care face dovada încadrării într-un grad de handicap, foști deținuți politici sau absolvenți care solicită atestarea în termen de maximum 6 luni de la data promovorii examenului de licență;

3. Taxă analiză dosar acces în profesie - altă treaptă decât practicant în supervizare
      300 lei pentru fiecare specialitate pentru care se depune dosarul;
  sau
      150 lei dacă dosarul este depus de către solicitantul care face dovada încadrării într-un grad de handicap sau foști deținuți politici;

4. Taxă analiză dosar schimbare de treaptă
      300 lei pentru fiecare specialitate pentru care se depune dosarul;
  sau
      150 lei dacă dosarul este depus de către solicitantul care face dovada încadrării într-un grad de handicap sau foști deținuți politici;

5. Taxă analiză dosar înregistrare formă de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică
      300 lei, indiferent de numărul de specialități pentru care se solicită analiza dosarului;

6. Taxă analiză dosar înregistrare mențiuni la certificatul de înregistrare (adăugare specialitate, adăugare/modificare punct de lucru)
      150 lei, indiferent de numărul de specialități pentru care se solicită analiza dosarului;

7. Taxă analiză dosar modificare certificat de înregistrare formă de exercitare a profesiei de psiholog cu drept de liberă practică (schimbare sediu profesional)
      300 lei, indiferent de numărul de specialități pentru care se solicită analiza dosarului.

8. Taxă analiză cerere și dosar pentru acordarea dreptului de supervizare profesională într-o specialitate profesională
      500 lei / 5 ani
, pentru fiecare specialitate pentru care se solicită acordarea dreptului de supervizare profesională.

 

 

INFORMATII FINANCIARE:

Cod de Inregistrare Fiscala (CIF): 18102208

Conturi IBAN pentru plata taxelor si cotizatiilor (puteți efectua plata în oricare dintre ele):

         RO46 RZBR 0000 0600 1635 0758  deschis la Raiffeisen Bank, Agentia Brâncoveanu

         sau

         RO50 BREL 0002 0001 6813 0100  deschis la Libra Internet Bank 

        Persoana de contact: Specialist în relații publice Aurelia Marin
        Număr de telefon: 0372.007.340 - interval orar: luni - vineri, 09.00 - 13.00
        Program cu publicul:  luni - vineri, 09.00 - 13.00  - Etajul 2

        email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (pentru solicitare factură fiscală
                                                                                transmitere date și alte informații pentru facturare)
        email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (pentru confirmare plata cotizații anuale: 
                                                                              transmitere copie scanata sau poză dovada de plata)