Colegiul Psihologilor din România

Site-ul oficial al Colegiului Psihologilor din România

Amendamente lege

Stimați colegi,

În ședința Comisiei pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților a fost prezentat proiectul de Lege PLX 431/2019 privind exercitarea profesiei de psiholog, reorganizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România cu amendamentele primite din partea Consiliului Legislativ, ministerelor și membrilor Senatului și Camerei Deputaților.

Vă rugăm ca până în data de 16.03.2020, ora 12.00, să ne comunicați pe adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., observațiile D-voastră însoțite de argumentele corespunzătoare.

Cu considerație,
Ion Dafinoiu

 


 

Stimați colegi psihologi și viitori psihologi, asociații cu caracter științific sau asociații formatoare din domeniul psihologiei,

S-au conturat multe opinii privind conținutul proiectului legislativ, opinii ce trebuie ascultate și care pot aduce valoare adăugată formei actuale a acestuia.

Așadar, în intervalul 08 – 26 aprilie 2019, vă rugăm să transmiteți propunerile D-voastră de amendamente, pe adresa de e-mail a Colegiului Psihologilor din România, creată pentru acest demers: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., utilizând formularul de feedback afișat în cadrul acestei secțiuni.

Colegiul Psihologilor din România

Formular standard transmitere amendamente propunere legislativa privind exercitarea profesiei de psiholog

 


 

  1. De unde rezultă nevoia de restructurare a forurilor de conducere actuale?

PREMISA. Pentru a răspunde nevoilor Colegiului Psihologilor, forurile de conducere existente trebuie să: (a) reprezinte cu adevărat voința democratică a psihologilor; (b) să se diferențieze clar prin atribuțiile pe care le au fiecare, astfel încât să existe o distincție mai clară între forul cu atribuții cu caracter normativ (de legiferare) și cel cu atribuții cu caracter executiv (de implementare); (d) nu în ultimul rând ele trebuie să fie funcționale, adică capabile să asigure conducerea operațională a Colegiului Psihologilor din România, între intervalele de timp dintre două ședințe ale unui for de conducere, respectiv ușor constituibile, fără eforturi logistice uriașe pentru întrunirea lor.

În cele ce urmează, vom arăta, pe rând, slăbiciunile ce decurg din modul de structurare a actualelor foruri de conducere ale organizației noastre, slăbiciuni care conduc la limitări precum cele prezentate mai sus.

Citește mai departe

 

  1. Creșterea răspunderii publice a Colegiului Psihologilor din România în calitate de autoritate de reglementare a profesiei de psiholog

În prezent, Colegiul Psihologilor este definit ca o organizație profesională, cu personalitate juridică, de drept privat. Potrivit noului proiect de Lege, Colegiul Psihologilor din România ar deveni o organizație profesională, cu personalitate juridică, de drept public, ceea ce înseamnă o întoarcere la normalitate prin raportarea la actuala lege.

Citește mai departe

 

  1. Evaluarea stării de sănătate - ce am vrut să spunem exact prin asta, de ce e cuprinsă în proiectul de lege, când se aplică?

Premisă: Forma actuală a Legii 213/2004 stabilește că pentru obținerea atestatului de liberă practică este necesar un certificat medical care să ateste starea de sănătate corespunzătoare. Actuala formă a Legii sau Normele de aplicare ale Legii nu detaliază care sunt baremele sau standardele unei stări de sănătate corespunzătoare care să asigure exercitarea profesiei în condiții de siguranță atât pentru psihologii implicați în exercitarea profesiei, cât și pentru beneficiari / clienți / pacienți.

Citește mai departe


Amendamente proiect legislativ privind exercitarea profesiei de psiholog, reorganizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România

 

Minuta sedinta grup de lucru proiect lege 07.05.2019

 

Amendamente proiect Lege Alexandra Tatu

Amendamente proiect Lege Andrei Alexandrescu

Amendamente proiect Lege Andrei Moise

Amendamente proiect Lege Asociatia Romana de Analiza Tranzactionala

Amendamente proiect Lege Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale Romania

Amendamente proiect Lege Asociatia de Terapie Familiala Pro Familia

Amendamente proiect Lege Aura Sorescu Alboiu

Amendamente proiect Lege Catalina Liliac

Amendamente proiect Lege Colegiul Psihologilor Filiala Teritoriala Buzau

Amendamente proiect Lege Colegiul Psihologilor Filiala Teritoriala Constanta

Amendamente proiect Lege Comitetul filialei Timis

Amendamente proiect Lege Daniela Nadoleanu

Amendamente proiect Lege Departamentul de Psihologie Universitatea de Vest Timisoara

Amendamente proiect Lege Dragos Bold

Amendamente proiect Lege Drogheria Erikman

Amendamente proiect Lege Dumitru Radu Nastasa

Amendamente proiect Lege Eduard Bucuresteanu

Amendamente proiect Lege Facultatea de Psihologie Iasi

Amendamente proiect Lege Gabriela Diaconescu

Amendamente proiect Lege Ionut Mogildea

Amendamente proiect Lege Iulia Soare

Amendamente proiect Lege Laura M

Amendamente proiect Lege Luminita Purice

Amendamente proiect Lege Monica Oprisanu

Amendamente proiect Lege Paula Onu

Amendamente proiect Lege Presedinte Filiala Buzau

Amendamente proiect Lege Psihologi clinicieni

Amendamente proiect Lege Rozeta Draghici

Amendamente proiect Lege Valentin Iordachescu

Amendamente proiect Lege Valeriu Iancu, Presedinte Filiala Olt

Amendamente proiect Lege Vasile Preda

Amendamente proiect Lege Vlad Christian, Presedinte Filiala Satu Mare